*Nettavisen* Økonomi.

Inflasjonsfokus på Wall Street

Aksjefuturene indikerer at børsene i New York vil få en dårlig start på dagen.

01.08.06 15:03

Det amerikanske aksjemarkedet ligger an til å starte dagen med en nedgang tirsdag ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Indicative peker ned 0,17 prosent. Den teknologidominerte Nasdaq-futuren faller 0,50 prosent like i forkant av at Wall Street åpner handelen.

Aksjene på den brede S&P 500-indkesen ligger an til å åpne med en nedgang på 0,13 prosent.

Tjener og bruker mer
De amerikanske aksjefuturene reagerer også på nøkkeltallene over husholdningenes inntekt og forbruk i juni. Statistikken viser at de private inntekten økte med 0,6 prosent, noe som er identiske med hva markedet hadde ventet.

Husholdningens forbruk steg som ventet til prosent mot 0,4 prosent.

Telegiganten Verizon var tirsdag ettermiddag ute med tall for andre kvartal. Selv om forventningene var lave på forhånd klarte ikke selskapet å innfri. Resultatet endte på 1,6 milliarder dollar tilsvarende 55 cents pr. aksje. Dette er en nedgang fra samme kvartal i fjor da teleselskapet leverte et resultat på 2,1 milliarder kroner tilsvarende 75 cents pr. aksje.

Justert for enkelt poster ble resultatet pr. aksje på 64 cents pr. aksje i andre kvartal og en omsetning på 22,68 milliarder dollar. Analytikerne hadde på forhånd forventet at de ville legge frem et resultat på 62 cents pr. aksje og en omsetning på 22,78 milliarder dollar.

Tjener fett
Fast Food-kjeden Burger King som akkurat har avsluttet sitt første kvartal som et børsnotert selskap kunne legge frem et tap for de tre månedene som strekker seg fra april til og med juni. Burger King la frem et tap på 9 millioner dollar tilsvarende 7 cents pr. aksje, mot et overskudd på 2 millioner dollar eller 2 cents pr. aksje. Omsetningen økte med 6 prosent i samme periode.

Maraton Oil tjente 1,75 milliarder dollar i andre kvartal tilsvarende 4,80 dollar pr. aksje. Dette er langt bedre enn hva tilfellet var for ett år siden da selskapet hadde et resultat på 673 millioner dollar eller 1,92 dollar pr. aksje. Analytikerne hadde ventet et resultat pr. aksje på 3,57 dollar.

Følg utviklingen på Wall Street her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag