NA24.no

Inflasjonsfrykt senket børsene

De asiatiske børsene ble fredag rammet av inflasjonsfrykten som preget Wall Street torsdag kveld.

(NA24): Ferske tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet viser en økning på 2,4 prosent i arbeidskostnader, noe som kan være en budbringer om inflasjon. Det betyr nemlig at næringslivet betaler mer for mindre produktive arbeidere.

Sentralbanken har tidligere vist at den er villig til å sette opp renta for å bekjempe inflasjon, og investorene er bekymret for at økt rente vil skade den amerikanske økonomien på lang sikt.

Dette er et skrekkscenario for den asiatiske eksportindustrien, som får store deler av inntektene fra det amerikanske markedet.

- En fortsatt renteoppgang vil være skadelig for konsumet. Utsiktene for en tregere amerikansk økonomi gir ikke investorene noe motiv for å kjøpe aksjer akkurat nå, sier forvalter Hyun Tae i Landmark Investment Management Co. i Seoul til Bloomberg.

Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks endte ned 0,5 prosent til 127,95 poeng. Alle de ti industrisektorene falt.

I Tokyo sluttet Nikkei 225-indeksen på 0,3 prosent til 16659,64 poeng. Sør-Koreas Kospi-indeks falt hele tre prosent, og var dermed svakest av alle aksjemarkedene i Asia.

Taiwans Taiex-indeks, som var åpen for første gang siden 26. januar på grunn av nyttårsfeiring, la på seg en prosent. Markedene i Malaysia, Pakistan og Thailand endte også i pluss.

Følg utviklingen på Oslo Børs fra klokken 09 her.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere