*Nettavisen* Økonomi.

Informasjonskaos i UD om Kabul-angrep

Foto: Jørgen Berge/Nettavisen

UD sa journalist var fraktet lettere skadd til sykehus, da han fortsatt lå hardt skadd på hotellet.

17.01.08 08:36

Norske myndigheter får kritikk etter angrepet mot Serena Hotel i Kabul. Utenriksdepartementet (UD) opplyste til Dagbladet klokka 15.40 at journalisten Carsten Thomassen var lettere skadet og fraktet til sykehus.

Men da lå han fremdeles hardt skadd i lobbyen på hotellet, forteller avdelingsleder i Dagbladet, Per Arne Kalbakk, til VG.

- Vi fikk bedre informasjon fra Forsvaret og journalister på stedet enn vi fikk fra UD. Forsvaret hadde tydeligvis bedre kontakt med dem som håndterte situasjonen, sier han til avisen.

TV 2 Sumo: Thomassens kiste hjem i dag

Thomassen døde av skuddskadene etter at han ankom sykehuset. Sju andre mennesker ble drept og en norsk UD-ansatt alvorlig skadet i angrepet mot hotellet hvor den norske delegasjonen oppholdt seg.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) beklaget onsdag at de pårørende til Thomassen fikk et mer positivt bilde av situasjonen, enn de faktiske forholdene tilsa.

Thomassens nærmeste leder sier han setter pris på unnskyldningen fra Støre. Men Kalbakk er likevel kritisk til at departementet ikke kvalitetssikret informasjonen de gikk ut med, og mener de var «konsekvent avdramatiserende i forhold til det som faktisk skjedde».

UD har så langt ikke kunnet gi noen forklaring på feilinformasjonen.

- I en situasjon hvor alle har norsk mobil med dekning, var det mange ulike beskjeder som ble gitt. Men alt ble gjort i beste mening i en kaotisk situasjon, sa utenriksministeren på pressekonferansen onsdag.

SE VIDEO UNDER:

205666

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag