NA24.no

Infratek deler ut

Sist oppdatert:
Infratek økte bunnlinjen i fjerde kvartal og deler ut ekstraordinært utbytte.

Den tidligere nettverks- og infrastrukturdivisjonen til Hafslund-konsernet, Infratek, har lagt frem rapporten for fjerde kvartal. Der kommer styret med en liten gavepakke til aksjonærene i disse finanskrisetider.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Styret har besluttet å dele ut et utbytte på 1,38 kroner per aksje, hvorav 50 øre er et ekstraordinært utbytte.

Marginpress
Infratek som nylig ble fusjonert med finske Fortums tilsvarende tjenestedivisjon, kan vise til driftsinntekter på 427 millioner kroner i fjerde kvartal, en marginal økning fra samme periode i 2007, da driften dro inn 420 millioner kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Driftsresultatet sank fra 43, 1 millioner i fjerde kvartal 2007 til 40,3 millioner i siste kvartal i fjor. Det medført et fall i driftsmarginen fra 10,2 prosent til 9,4 prosent.

Resultatet før skatt endte på 43,2 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor, omtrent uendret fra samme periode året før.

Venter kriseeffekter
Infratek har etter fusjonen en målsetning om å bli den ledende leverandøren innen markedet for infrastruktur og tekniske tjenester for kraftbransjen. De melder om et fortsatt tilfredsstillende aktivitetsnivå, men forventer at finanskrisen vil føre til kortsiktige utslag i etterspørselen.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Overtakelsen av Fortums infrastrukturdivisjon ventes å prege tallene til Infratek i 2009, blant annet i form av integrasjonskostnader og lavere driftsmargin.

Virksomheten som overtas har også en svakere driftsmargin enn Infrateks egen virksomhet, og konsernet vil sette i verk lønnsomhetstiltak. Mens Infratek i 2008 oppnådde et driftsresultat på 97 millioner kroner etter driftsinntekter på 1.461 millioner kroner, så genererte Fortums infrastrukturdivisjon 42 millioner på driften etter driftsinntekter på 1.491 millioner kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere