NA24.no

Infratek solgte med tap

Sist oppdatert:
Infrateks salg av alarm- og vaktselskap ga et kraftig tap i regnskapet.

– Salg av Infratek Vakt og SMB-alarmportefølje til Vakt Service med virkning fra 30. juni påvirker resultatet før skatt negativt med ti millioner kroner, heter det i en melding fra Infratek. Resultatet inkluderer også 13,5 millioner i integrasjonskostnader i forbindelse med integrasjon av Fortums Entreprenørvirksomhet.

NA24 - din næringslivsavis

Lavere aktivitet

– Resultat for første halvår er preget av sesongmessig lavere aktivitet sammenlignet med andre halvår, redusert investeringsvolum blant konsernets kunder og økt konkurranse, skriver selskapet.


Driftsinntektene ble nær doblet til 629,7 millioner kroner fra 323,2 millioner kroner i andre kvartal 2008. Resultat før skatt falt til 27,7 millioner kroner fra 30,9 millioner kroner i andre kvartal året før. Resultat fra avviklet selskap bidro negativt med 35,6 millioner kroner i året andre kvartal og det ga en underskudd etter skatt på 17,2 millioner kroner.

Positivt driftsresultat i andre kvartal på 26,8 millioner, mot 29,6 millioner i samme kvartal i fjor.

God egenkapital
Selskapet har en solid egenkapitalandel på hele 58 prosent, men er likevel ned fra 64 prosent i samme kvartal i fjor. Det er også utbetalt et utbytte på 59 millioner kroner i perioden.

For aksjonærene ble det smalhans. Resultat per aksje ble minus 30 øre i kvartalet, sammenlignet med 60 øre pluss samme periode i fjor.

Selskapet opplyser at de har tilfredsstillende oppdragsmengde for andre halvår og de venter at dette vil styrke resultatet.

Aksjen omsettes til 12,50 kroner, og selskapet prises til 800 millioner kroner på Oslo Børs.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere