*Nettavisen* Økonomi.

Ingen brems fra Hydro

Lekkasjer, granskninger og gode tall kom i søkelyset. Les om børsdagen her

19.02.07 17:20

Oslo Børs klarte å legge fredagens skuffelse bak seg og fikk en god start på uken. Hovedindeksen endte opp 0,62 prosent til 464,53 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

En lekkasje i Hydro førte til at Norges nest største børsnoterte selskap måtte fremskynde sin resultatfremleggelse til mandag. Et utkast av fjerdekvartalsrapporten til Hydro var kommet på avveie og skal etter sigende ha vært på fremmede hender i løpet av forrige uke.

- Etter å ha ryddet bort det som ikke er relevant, leverer de tett opptil det jeg hadde forventet, sier analytiker Kjetil Bakken i Fondsfinans til NA24.

Nedskrivningene dro ned
Konsernsjef Eivind Reiten kunne legge frem et resultat før skatt på 5.527 millioner kroner mot 10.460 millioner kroner i samme periode året før. I snitt ventet analytikerne at Hydro ville presentere et resultat før skatt på 9.856 millioner kroner, ifølge tall fra TDN Finans.

Resultatet ble særlig rammet av nedskrivninger på 836 millioner dollar tilsvarende 5.240 millioner kroner knyttet til Front Runner-feltet og ni felt på sokkelen i Mexicogolfen

Skal ikke skje
Selv om lekkasjen ble fordømt av så å si alle, fikk ikke Hydro-aksjen noen betydelig juling. Kursen falt med 0,38 prosent til 195 kroner.

- Dette skal ikke skje. Vi er hundre prosent enige med Oslo Børs om at dette er en meget alvorlig sak. Vi har gode rutiner, men vil likevel gå gjennom våre rutiner en gang til. Dette står øverst på min dagsorden, sier Hydro-sjef Eivind Reiten til NA24.

Oljeprisen falt noe tilbake, og et fat nordsjøolje med levering i april kostet 58,40 dollar ved råvarebørsen i London. Statoil endte opp 0,16 prosent til 158,50 kroner. DNO klatret 0,88 prosent til 11,42 kroner.

- I og med at de underliggende leverer det markedet hadde forventet, har det ikke stor innvirkning på Statoil-kursen, sier Kjetil Bakken til NA24.

Opptur for Røkke og Telenor
Kjell Inge Røkkes Aker Seafood leverte knallgode tall, og det satte markedet pris på. Aksjekursen steg 6,67 prosent til 35,20 kroner. Selskapet kunne vise til en forbedring i alle forretningsområdene og økte resultatet før skatt til 67 millioner kroner fra et underskudd på 1 million kroner i tilsvarende periode året før.

Telenor fortsatte oppgangen etter torsdagens slakt. Aksjen steg hele 3,89 prosent til 127 kroner. DnB NOR Markets var blant dem som mener at reaksjonen i forrige uke var overdrevet og at det derfor kan være duket for en opptur for den populære folkeaksjen.

Vinnerne
Northland Resources klatret 17,27 prosent til toppen av vinnerlisten på Oslo Børs. Det var de typiske nettmeglerne Nordnet og Net Fonds som var de ivrigste Northland-kjøperne og sto bak henholdsvis 40 og 22 prosent av nettokjøperne. Tegningsrettighetene til samme aksje steg 12,86 prosent til 15,80 kroner.

NorDiag kunne presentere gode resultater i forbindelse med første fase av et forskningsprosjekt rettet mot tykktarmskreft. Det var nok til å sende aksjekursen opp 14,50 kroner.

Hjellegjerde steg 8,22 prosent til 32,90 kroner, men det ble kun omsatt 7.200 aksjer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.