NA24.no

Ingen fest i Fast

Sist oppdatert:
Oslo Børs stiger, men ikke alle deltar i oppgangen. Fast blir straffet etter skuffende fremtidsutsikter.

Oljeprisen sørger for at Oslo Børs holder seg godt onsdag morgen. Hovedindeksen stiger 0,11 prosent til 416,97 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Verre går det med Fast. IT-selskapet er den store taperen og faller 6,78 prosent til 14,03 kroner. Selskapet holdt i går en mellomkvartalspresentasjon og skuffer markedet.

- Fasts mellomkvartalspresentasjon i går var skuffende. Selskapet guidet 5-6 prosent reduksjon i bruttomarginen for 2007 som følge av større andel av egen prosjektimplementering. Dette slår hardt på våre estimater, og vi forventer at aksjen vil reagere negativt. Langsiktige drivere og topplinje er fortsatt intakt og et kraftig fall vil kunne representere kjøpsmuligheter, skriver Pareto Securities i sin morgenrapport.

Stepstone blir sendt ned 4,48 prosent til 13,85 kroner. Det er ikke store omsetningen i aksjen, men det internasjonale meglerhuset Morgan Stanley er største nettoselger.

Subsea 7 faller 2,64 prosent, mens Solstad Offshore faller ned 1,95 prosent til 125,50 kroner.

Flatt i olje
Oljetungvekterne har fått en flat start på dagen. Norsk Hydro holder i dag en kapitalmarkedsdag. Markedet er spent på hva selskapet kommer til å si i forbindelse med produksjonsmålene i 2007. Aksjen er uforandret på 151,75 kroner, mens Statoil er flat på 171,25 kroner.

Oppturen fortsetter for Telenor. Aksjen setter nye rekorder og stiger 0,66 prosent til 114,75 kroner. Markedsverdien nærmer seg 200 milliarder kroner.

Frontline stiger 2,28 prosent til 202,25 kroner. Tankrederiet har vært under press den siste tiden etter at tankratene har falt mye.

Fart i media
Mediekonsernet Schibsted stiger til toppen av vinnerlisten med en oppgang på 4 prosent til 221 kroner. Danske Bank er største nettokjøper med 52 prosent, mens flere andre utenlandske meglerhus er også ivrige etter Schibsted-aksjen.

Norwegian får en oppgang på 2,86 prosent til 90 kroner. I går ble det kjent at Statoil vil bruke flyselskapet i forbindelse med forretningsreiser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere