NA24.no

Ingen flukt fra fondene

Nordmenn lar seg ikke stresse av urolige børser.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Til tross for at verdens børser har vært inne i en humpete periode denne sommeren, nettotegnet norske personkunder andeler i aksje-og kombinasjonsfond for nesten 100 millioner kroner i juli. Av dette utgjorde nettotegningen i kombinasjonsfond 103 millioner kroner, mens den var på minus 8 millioner kroner i aksjefond.

NA24 - din næringslivsavis

- Det ser ikke ut til at de siste ukers nedgang i aksjemarkedene har påvirket norske personkunder. Nordmenn synes i økende grad å ha forstått at plasseringer i aksjefond er langsiktig sparing der kursfall fra tid til annen er normalt og derfor ikke bør foranledige innløsning av fondsandeler, sier administrerende direktør Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening i en pressemelding.

Den såkalte innløsningsfrekvensen (personkunders innløsning i prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital), som normalt ligger på oppunder tre prosent, var bare på 2,1 prosent i juli.

Norske institusjonskunder nettotegnet andeler i aksjefond for 345 millioner, mens utenlandske kunders interesse for aksjefond forvaltet fra Norge stadig øker; i juli nettotegnet utlendinger andeler i norske aksjefond for tett oppunder to milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere