Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Ingen gevinst siden Che Guevara

Foto: HO (AFP)
Sist oppdatert:
- Ikke siden 1967 har aksjer gitt høyere avkastning enn statsobligasjoner, mener Trym Riksen.

- Når man sammenligner totalavkastningen i den amerikanske S&P 500-indeksen med avkastningen i amerikanske statsobligasjoner med lang løpetid at man ser at styrkeforholdet mellom de to aktivaklassene er det samme som i 1967/68, skriver investeringsdirektør i DnB Nor Private Banking i sin siste NA24-blogg.

NA24 - din næringslivsavis

- For å dvele litt ved 1967, så var det året da Sergio Leones «The good, the bad and the ugly» gikk på kinoene, det var da «All you need is love» toppet hitlistene og Che Guevara døde. Her hjemme ble folketrygden innført, stemmerettsalderen ble senket til 20 år og Jens Bjørneboe ble dømt for utuktige skriverier i 1967, skriver Riksen.

Les hele bloggen her

- I hele perioden etterpå må man ha vært heldig, eller usedvanlig dyktig, for å ha tjent mer penger i aksjemarkedet enn om man puttet pengene i statsobligasjoner med lang løpetid, skriver investeringsdirekøtren.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Sånn sett kan det argumenteres for at det aller mest overraskende trekket fra aksjemarkedet de siste 40 årene var oppturen på 1990-tallet, mens perioden i etterkant av 2000 har vært kjennetegnet av en normalisering av aksjemarkedsprisingen; for noen uker siden var prisingen av S&P 500 nede på et nivå hvor det har vært billigere i bare 25 prosent av tiden siden 1881, blogger Riksen.

Les hele bloggen her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!