Gå til sidens hovedinnhold

Ingen jubelrus på Wall Street

Børspilene peker nedover etter mandagens børsfest.

Amerikanske myndigheters planer om å samarbeide med private investorer om å kjøpe ut råtne boliglånspapirer fra bankene skapte børsfest mandag. De viktige indeksene steg rundt 7 prosent.

I dag peker børspilen forsiktig ned.

NA24 - din næringslivsavis

Den brede indeksen S&P 500 faller 1,46 prosent til 810,58 poeng, mens industriindeksen Dow Jones er ned 1,05 prosent til 7.694,17 poeng. Teknologibaserte Nasdaq faller 1,4 prosent til 1.534,04 poeng.

Finansaksjene faller etter at investorene går for å ta gevinst etter mandagens kraftige oppgang. Bank of America er ned 4 prosent, mens Citigroup er ned 3,2 prosent.

Samtidig bidrar lavere oljepris bidrar til å sende energiaksjene lavere.

- Det gikk kanskje litt for langt i all euforien som kom frem i går. Det er mange der ute som ikke tror på dette rallyet og som nå tar gevinst. Jeg tror det er rom for videre oppgang, men tror ikke alt kommer på en gang, sier sjefstrateg Paul Mendelsohn hos Windham Financial Services til Reuters.

I dag ventes det fokus på kongressens høring om regjeringens livredning av forsikringskjempen AIG og omstendighetene rundt de skandaløse bonusutbetalingene. Her deltar sentralbanksjef Ben Bernanke og finansminister Timothy Geithner.

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot