NA24.no

Ingen kollaps i mobilnettet

Sist oppdatert:
Politiet oppfordret til begrenset mobilbruk, men det var ikke på grunn av sammenbrudd.

I forbindelse med de to store tragediene fredag ettermiddag og kveld, gikk politiet ut og oppfordret folk til å begrense mobilbruken.

Nettavisen har vært i kontakt med både Netcom og Telenor, og de forteller at denne oppfordringen ikke kom som en konsekvens av sprengt mobilnett.

- Telenor hadde stort sett god kapasitet i telenettet i Oslo sentrum. Trafikkavviklingen og kapasitet rundt spesielt utvalgte punkter var bra, sier Telenors dekningssjef Bjørn Amundsen til Nettavisen.

Telenor hadde derimot noe treg kommunikasjon mot utlandet på grunn av all oppmerksomheten, men det var ingen sammenbrudd å spore, slik det for eksempel var da Obama var på besøk.

Heller ikke Netcom skal ha hatt noen problemer.

- Det var selvsagt veldig mye trafikk, mye mer enn en vanlig fredag, men folk kom gjennom både med SMS og ringing, sier Netcoms kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad.

Hun sier at det både i Oslo og ved Utøya kan ha vært enkelte som ikke kom gjennom på første forsøk, men at det ikke var noen større problemer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere