NA24.no

Ingen lyspunkter i boligmarkedet

Sist oppdatert:
Byggingen av nye boliger øker så vidt, men antallet byggetillatelser faller.

Byggeaktiviteten i USA tiltok i januar. Antallet påbegynte privatboliger økte med 0,8 prosent til en årlig rate på 1,012 millioner i årets første måned.

NA24 - din næringslivsavis

Det var i tråd med forventningene i markedet. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at antallet påbegynte boliger ville ligge i området på 1,01 millioner påbegynte boliger.

Det var første gang siden oktober at boligbyggingen økte i en enkel måned. Tilsvarende tall for desember ble revidert til et fall på 14,8 prosent fra opprinnelige meldte minus 14,2 prosent.

Likevel er ikke alt som det skal i det amerikanske boligmarkedet. Antallet byggetillatelser som ble gitt falt med 3 prosent til 1,048 millioner i januar. Den sesongjusterte årlige vekstraten ligger nå på det laveste siden november 1991.

Housing starts/building permits - USA
Dette er tall som viser byggeaktiviteten for privatboliger i USA.

Housing starts viser antallet påbegynte privatboliger i USA hver måned, definert som første spadetak. Tallet oppgis som en årlig rate ut fra tallet den siste måneden.

Building permits viser en årlige rate for hvor mange byggetillatelser som er tildelt en gitt måned. Tallet vil normalt ligge noe i forkant av tallet for housing starts.

Det er imidlertid ikke påkrevd med byggetillatelser i alle deler av USA, slik at dette tallet normalt vil være lavere enn tallet for påbegynte bygg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere