NA24.no

Ingen menn i Tricot

Sist oppdatert:
Men den svenske kleskjeden solgte for dobbelt så mye som planlagt.

De 13 butikkene fikk en kjempestart etter at Gina Tricot entret det norske markedet i mars i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Vil åpne ti nye butikker
- Mottakelsen var over forventning, og den totale omsetningen i Norge i 2007 var 143 millioner kroner, mot et budsjett på 60 millioner, skriver styreleder Jan Magnus Tillsten i årsberetningen.

Overskuddet for den Borås-baserte motekjeden ble 3,7 millioner, og ifølge årsrapporten til Gina Tricot AB NUF skal det i løpet av dette året åpnes ti nye butikker i Norge.

- Markedet føles tilfredsstillende, og selv om den allmenne norske kjøpekraften skulle dale, vil ikke dette ramme Gina Tricot like hardt som andre aktører på markedet siden man holder relativt lave priser på sine moteklær. At den norske kjøpekraften skulle dale er imidlertid ikke sannsynlig, skriver Jan Tillsten.

- Ikke diskriminering
Konsernet omsatte for vel 1,046 milliarder svenske kroner i fjor, og de norske forretningene sto for 16 prosent av inntektene. Egenkapitalen til Gina Tricot AB NUF var ved årsskiftet 3,7 millioner, mens gjelden lød på 66,9 millioner.

Og klesselskapet har definitivt beste tekke på kvinnene. I 2007 var det ikke en eneste mann blant de 84 årsverkene.

- Vi har ikke hatt henvendelser fra menn som ønsker å jobbe hos oss. Så at det kun er kvinnelige ansatte i Norge beror ikke på diskriminering, fastslår Tillsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere