Ingen nyttårsjubel i tank

Utviklingen i ratene for supertankerne fortsatte i negativ retning over jule- og nyttårsperioden.

Ifølge skipsmeglerhuset Fearnleys ukentlige markedsrapport så har befrakterne fortsatt å utnytte kombinasjonen av et stort antall ledige skip og en begrenset etterspørsel på tampen av året.

Les NA24 på mobil

Dette ga en sidelengs til svak utvikling for VLCC-ratene ut av Midtøsten. Ifølge Fearnleys falt raten på strekning Midtøsten til Europa fra worldscale 55 til ws 48, mens raten fort reiser til Fjerne Østen falt marginalt fra ws 62,5 til ws 60.

Fearnleys teller nå 68 ledige VLCC'er ventet til Midtøsten de neste 30 dagene. Tallene er eksklusive flåten til Frontline og Tankers International.

VLCC-markedet i Atlanterhavet viste noe mer styrke før jul, men med lav aktivitet i romjulen så falt ratene tilbake til ws 80-nivå fra 87,5.

Suezmax-markedet var preget av kun mindre endringer og ser ifølge Fearnleys ut til å ha stabilisert seg i området ws 140 pluss for reiser i Atlanterhavet. Derimot er det noe mer drag i det Indre Middelhav og Svartehavet på grunn av de sedvanlige vinterforsinkelsene i Bosporus-stredet.

Raten her ligger nå rett under ws 200.

Foto: (NA24)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.