NA24.no

Aker Kværner leverer utstyr til Aker Floating Productions SMART 1
Aker Kværner leverer utstyr til Aker Floating Productions SMART 1

Ingen opptur for Aker Floating

Sist oppdatert:
Fjerde kvartal ble ikke noen suksess for FPSO-spesialistene til Røkke.

FPSO-selskapet Aker Floating Production som inngår i gruppen rundt Kjell Inge Røkkes Aker ASA, gikk på både en teknisk og regnskapsmessig smell i fjerde kvartal.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Det var i begynnelsen av desember problemene startet for oljeproduksjonsskipet FPSO Dhirubhai-1, som er den første operative FPSO’en til Aker Floating. Problemene forventes nå først løst i begynnelsen av mars.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Problemene påførte Aker Floating tap i fjerde kvartal på omkring 7 millioner dollar på EBITDA-basis. Siden midten av januar har inntektsbortfallet blitt dekket av selskapets forsikring.

Ved årsslutt har Aker Floating i likhet med de fleste andre FPSO-selskapene på børsen sett seg nødt til å ta en nedskrivning på verdiene i balansen. Nedskrivningen beløper seg til 20 millioner dollar og har ingen kontanteffekt for selskapet.

Driftsinntektene endte på 26 millioner dollar i fjerde kvartal og ga et underskudd på driften på 21 millioner dollar inkludert nedskrivningen. Nettoresultatet for perioden endte på 29 millioner dollar. Tidligere perioder er ikke sammenlignbare da selskapet da ikek hadde inntekter.

Når det gjelder Aker Floatings to tankskip som avventer konvertering til produksjonsskip, så ligger de i opplag. Selskapet melder at de i løpet av første kvartal vil innlevere et anbud i forbindelse med et nytt FPSO-prosjekt.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere