*Nettavisen* Økonomi.

Ingen poststreik før jul

Foto: Holm, Morten (Scanpix)

Postflygerne kom fram til en løsning lørdag.

19.12.10 12:25

«Etter en lang og hard mekling ble West Air Norway flygerforening sent lørdag ettermiddag enige med West Air Sweden om ny kollektivavtale», heter det i en melding fra Norsk Flygerforbund.

Dermed blir det ingen streik for postflygerne nå i julestria. En streik ville trolig lammet distribusjonen av julepost i store deler av landet.

- Partene er nå enige om både lønns- og arbeidsvilkår, sier meklingsmann Nils Dalseide til NTB.

Flygerne og deres arbeidsgivere kom fram til en løsning tre timer etter at fristen gikk ut klokken 15 lørdag. Meklingen gikk mellom West Air Sweden og West Airs flygerforening, representert av Norsk Flygerforbund.

Flygerne har i lengre tid forsøkt å få en norsk tariffavtale, uten å lykkes. Partene har blant annet vært uenige om kontraktsansatte og oppsigelsesvern.

Totalt 30 flygere fra West Air Sweden jobber med å frakte post i Norge. 21 av dem ville blitt tatt ut i en streik, og dermed sto distribusjonen av julepost i store deler av landet i fare.

- Vi er glad for at partene kom til enighet og at flyene går som normalt. Nå kan alle i Posten jobbe som planlagt for at all juleposten skal komme fram til julaften, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth H. Gjølme i Posten Norge i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.