NA24.no

Statsminister Alexis Tsipras kommer ikke til å legge frem det kreditorene etterspør.
Statsminister Alexis Tsipras kommer ikke til å legge frem det kreditorene etterspør. Foto: Aris Messinis (Afp)

Ingen reformliste fra Hellas

Hellas kommer ikke til å legge fram en liste over reformer når eurogruppens finansministre møtes fredag. Likevel er det tegn på framdrift, sier Hellas og Den europeiske sentralbanken (ESB).

– Klokken tikker. Det kommer ingen ny liste i Riga, men i løpet av mai må vi bli enige, sier Thomas Wieser i eurogruppens arbeidsgruppe, som lager innstillinger i forkant av finansministrenes møter.

Han sier samtidig at Hellas' statskasse ikke er helt bunnskrapt, og at landet trolig har penger nok til å klare seg til begynnelsen av juni. Sakens kjerne er likevel uendret: Uten nye bidrag vil Hellas havne ute av stand til å betale sine regninger.

Torsdag møter Hellas' statsminister Alexis Tsipras sin tyske kollega Angela Merkel for å diskutere situasjonen.

Tsipras' finansminister Yanis Varoufakis sier det er tegn på at forhandlingene med EU, ESB og Det internasjonale pengefondet (IMF) begynner å føre fram.

Også i ESB ser de mer positivt på utsiktene for en løsning.

– Det har vært framdrift de siste dagene. Likevel er vi fortsatt uenige om store og viktige spørsmål, og det gjenstår fortsatt en del arbeid, sier økonom Benoît Cœuré i ESB til den greske avisa Kathimerini. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere