NA24.no

Ingen resultatjubel

Sist oppdatert:
Foreløpig har ikke kvartalsresultatene klart å lokke frem applausen på Wall Street. Heller ikke mandag.

HOUSTON (NA24): Investorene er ikke imponert over kvartalstallene som i disse dager strømmer inn i USA. Derfor har det vært flere svake børsdager i det siste, og mandag ble ikke noe unntak.

Markedsaktørene er blitt ganske kresne etter flere år med sterk resultatvekst. Derfor skal helst tallene slå markedsforventningene for at det skal duge.

Resultatsesongen ble sparket i gang for fullt i forrige uke og svake utsikter fra Apple og IBM tynget da teknologiaksjene i USA. Selv om begge selskapene hadde lagt et sterkt kvartal bak seg, var det usikkerhet knyttet den fremtidige omsetningen.

Mandag la legemiddelselskapet Pfizer frem et resultat på 9,45 milliarder dollar i tredje kvartal eller 1,32 dollar per aksje. Det er en oppgang fra 2,73 milliarder dollar eller 37 cents i samme periode året før. Omsetningen var i fjerde kvartal på 12,6 milliarder dollar mot 12,55 milliarder dollar i samme kvartal i 2005. Det justerte resultatet endte på 43 cents per aksje i fjerde kvartal, mens analytikerne på Wall Street ventet at resultatet skulle ligge på 42 cents per aksje og en omsetning på 12,26 milliarder kroner.

Selskapet melder også om store spareplaner, og kom med resultatprognoser for de neste årene. Aksjen falt 1 prosent.

En av sektorene hvor nedkjølingen av amerikansk økonomi slår hardest inn er boligbyggere. Flere av boligbyggerselskapene i USA har meldt at de ikke vil klare å innfri forhåpningene til siste kvarta. Selskapene har sendt ut resultatvarsler. Dette har fått flere av meglerhusene til å nedgradere sektoren.

Brikkeprodusenten Texas Instruments og kredittkortselskapet American Express skal etter at Wall Street har stengt handelen legge frem sine resultater for siste kvartal.

Oljeprisen fortsetter å svinge kraftig. Mandag var prisen på et fat nordsjøolje oppe i 54,60 dollar omtrent da Oslo Børs stengte, mot en pris på 53,51 dollar fredag. Men så falt prisen markant og endte på 52,73 dollar. Prisen på naturgass steg derimot 6 prosent i USA, og endte på det høyeste nivået på fem uker. Delindeksen for oljeselskaper var ned nesten 1 prosent, mens delindeksen for oljeservice var praktisk talt uendret.

Statistikken over de ledende indikatorer i USA vil ikke bli frigitt før i tirsdag, melder Conference Board, som har ansvaret for å produsere undersøkelsen. Opprinnelig skulle tallene slippes mandag, men det er nå blitt utsatt til tirsdag. Dermed kom det ingen viktige makrotall mandag.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,70% til 12.477,16

Nasdaq -0,83% til 2.431,07

S&P 500 -0,53% til 1.422,95

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere