NA24.no

(FrP)

Ingen selvkritikk etter Frp-refs

Sist oppdatert:
Frp-topp mener Tønsbergs Blad burde innkalt til krisemøte.

Fredag ble det klart at politiet legger etterforskningen av Frps andre nestleder og tidligere Tønsberg-ordfører Per Arne Olsen og partifelle Bent Moldvær, som er varaordfører i Tønsberg, død. Årsaken er at politiet mener at det ikke er påvist noen straffbare forhold rundt de to.

- «Håper Tønsbergs Blad innkaller til krisemøte i etikkommisjonen sin - for å drive litt selvgranskning. Men det er vel å håpe på for mye», skriver Geir Mo på sin Facebook-side, og henviser til avisen som brakte denne saken fram i lyset.

Ikke noe krisemøte her
Men noe krisemøte blir det ikke hos Tønsbergs Blad. Avisen hadde sommeren 2010 en rekke artikler som involverte de to og deres leilighetskjøp på Jarlsø. I forbindelse med leilighetene på Jarlsø ga flertallet i bystyret klarsignal til at kommuneplanen kunne fravikes slik at det ble bygget 130 ekstra leiligheter. Utbyggeren, Jarlsø Eiendom AS, reserverte åtte av i alt 116 leiligheter i første byggetrinn. De to politikerne bor i dag i to av de reserverte leilighetene, etter å ha kjøpt disse direkte av utbygger lenge etter at leilighetene i første byggetrinn ble lagt ut for salg i det åpne marked.

Avisartiklene antydet mulig korrupsjon begått av de to politikerne, noe som gjorde at politiet i august fant det nødvendig å iverksette etterforskning for å avdekke eventuelle lovbrudd.

- Geir Mo i Frp mener det burde bli innkalt til krisemøte i TBs redaksjon i dag. Kommer dere til å ha et slikt møte?

- Nei, det ser jeg ingen grunn til. Vi har levert grundig, bunnsolid kritisk journalistikk. Jeg registrerer at politiet selv gjør et poeng av at de ikke har vurdert etikken i denne saken. I pressemeldingen skriver politiet: Politiets roller er å vurdere om et forhold kan rammes av straffebestemmelser. Hvorvidt de siktede har vært aktsomme eller skjønnsomme i sine handlinger, ligger ikke innenfor det politiet skal vurdere i denne saken. Men det ligger innenfor det mediene skal vurdere. Vårt samfunnsoppdrag begynner i dette tilfellet der jusen slutter. Olsen har i sine omstridte boligkjøp fått etikkritikk av etikkutvalget i KS, ledet av jusprofessor Lucy Smith, kontrollutvalget i Tønsberg – inkludert Frps representant, et samlet bystyre (unntatt Frps gruppe). Jeg registrer at nestlederen i Frp ikke er opptatt av etikken i denne saken, mens vi mener at alt som er lov ikke nødvendigvis er etisk, skriver ansvarlig redaktør Håkon Borud, som for øvrig er fast representant i pressens eget politi, Pressens Faglige Utvalg.

Burud mener at avisens eneste selvkritikk er at man burde gravd mer i saken mot de to Frp-toppene.

- Alt kan alltids gjøres bedre. Kanskje skulle vi gravd enda dypere, men de ressursene hadde vi ikke, mener Tønsbergs Blad-redaktøren.

- Saken ikke ferdig
Frp-toppen Per Arne Olsen uttrykte stor lettelse med at politiet fredag henla saken imot ham. Han gjenopptar nå umiddelbart sin virksomhet som 2. nestleder i Fremskrittspartiet.

Tønsbergs Blad har imidlertid ikke tenkt til å la saken ligge.

- Nei, langt ifra. I slutten av måneden kommer det en rapport fra PriceWaterHouse Coopers, hvor eiendomskjøpet skal vurderes opp mot kommunens etiske regelverk. Denne rapporten skal behandles blant annet i kommunens kontrollutvalg. Jeg registrere at Olsen allerede sier at han ikke kommer til å forholde seg til utvalgets konklusjoner. Igjen viser han dermed at etikken i saken betyr lite, sier Borud til NA24/Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere