NA24.no

Ingen sparkes i Norge

(Scanpix)
Rolls-Royce sparker tusenvis. I Norge kan arbeiderne få frivillig avgang.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det verdenskjente ingeniørfirmaet Rolls-Royce melder ifølge britiske medier at de planlegger å kutte 2.300 stillinger for å redusere kostnadene og øke effektiviteten. Jobbkuttene kommer som en følge av at selskapet sliter med høye råvarepriser og svak dollarkurs.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet har rundt 39.500 ansatte fordelt på 50 land, hvorav 23.300 er i England. Jobbkuttene vil ramme selskapets operasjoner i England, USA, Tyskland og de nordiske landene.

Kan få frivillig avgang
- Vi er fast bestemt på å skape en mer strømlinjeformet og mer behendig struktur som er bedre rustet for de globale markedene hvor vi opererer, sier Rolls-Royces toppsjef Mike Terrett, ifølge BBC.

I Norge har de allerede kommet langt i denne prosessen. Finans- og personalfunksjoner er allerede samlet.

- Vi ser det ikke som arbeidsplasser som går tapt, sier fungerende informasjonssjef Ellen Kvalsund i Rolls-Royce Marine i Ulsteinvik til NA24.

- Det er lagt opp til at arbeidere kan søke om å få innvilget frivillig avgang. Dersom bedriften ser at stillingen kan organiseres vekk, kan man få det innvilget. I vårt marked, som koker, ser jeg ikke for meg at det kan gjelde så mange, sier hun.

Leter etter folk
Rolls-Royce Marine planlegger fortsatt å rekruttere personell.

- Vi trenger fortsatt folk i produksjonen og servicemontører. Vi har enormt store ordrebøker, sier Kvalsund. Dette handler kun om forenkling av organisering av støttefunksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere