NA24.no

(FOTO: AFP/SCANPIX)

Ingen spillere tiltales

Sist oppdatert:
De italienske stjernelagene Juventus, AC Milan, Lazio og Fiorentina må i retten etter korrupsjonsskandalen. Men spillerne slipper unna.

Umiddelbart etter at Italia avanserte til åttedelsfinalen i fotball-VM torsdag ettermiddag, offentliggjorde det italienske fotballforbundet tiltalene.

Ikke uventet må Juventus, AC Milan, Lazio og Fiorentina forklare seg i idrettens eget rettsapparat. Klubbene risikerer å bli kastet ut av serie A, melder AP.

26 personer
Det er også tatt ut tiltale mot 26 enkeltpersoner, men man har ikke gått ut med navn. Talsmann Alessandro Salerno bekrefter imidlertid at ingen spillere blir stilt for retten.

I en kort redegjørelse torsdag ettermiddag opplyser det itailenske fotballforbundet at anklagene totalt omfatter 30 tilfeller av bedrageri og uredelige handlinger.

Og det er Juventus som trolig har mest grunn til å frykte rettsoppgjøret som starter onsdag til uka på Olympiastadion i Roma. Ifølge AP kan Torino-klubben bli fratatt titler. De kan også bli flyttet helt ned i 3. divisjon.

De tre øvrige klubbene risikerer «bare» degradering til serie B.

Nedved: - Riktig
Juventus-stjernen Pavel Nedved mener klubben må ta den straffen de fortjener:

- Hvis vi har gjort noe galt, er det riktig å sende oss ned i 2.- eller kanskje til og med 3. plass, sa Nedved etter at hans Tsjekkia var slått ut av VM av nettopp Italia torsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere