*Nettavisen* Økonomi.

Ingen vil sverte B-gjengen

Involverte i eiendomsvirksomheten i Natal vil ikke si et vondt ord om den fryktede B-gjengen.

14.05.07 17:22

NA24 har snakket med flere beboere i Sport Park i Natal i Brasil, der medlemmer av den fryktede B-gjengen har bodd i opptil tre år.

NA24 - din næringslivsavis

Ingen av dem har et vondt ord å si om norsk-pakistanerne.

– Vennlige gutter
– Jeg har kjent de to pakistanerguttene i tre år. Jeg har alltid opplevd dem som hyggelige og vennlige gutter, sa en kvinnelig eiendomsmegler til NA24 i helgen.

Kvinnen er svigermoren til Skien-mannen Thomas Kristiansen, mannen som tok det famøse bildet av den tidligere nattklubbeieren Bjørn Løvstad sammen med de to gjengmedlemmene kvinnen refererer til.

Bildet ble trykket i Dagens Næringsliv forrige uke.

– Hilser jo på dem
Bjørn Løvstad avviser enhver kriminell befatning med B-gjengen, og retter skytset mot sin tidligere venn fra hjembyen Skien og hans svigermor.

Heller ikke 40-åringen har noe vondt å si om sitt inntrykk av gjengmedlemme fra nabolaget i Natal.

– Jeg hadde aldri truffet dem i Norge, men jeg hilser jo på dem der nede. Noe annet ville jo vært rart, har Løvstad fortalt til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ingen vil vitne i drapssak
Politiet er ikke ukjent med motviljen mot å snakke om B-gjengen.

- Dette er ingen nyhet for politiet, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til NA24.

Politiet mener for eksempel at fire brødre i den fryktede gjengen sto bak en regelrett likvidering av en vietnameser ved Sandaker-senteret i Oslo for tre år siden.

Hittil har imidlertid ingen villet vitne mot de fire, som har vært drapssiktet i tre år.

Nå håper imidlertid politiet at de mange arrestasjonene av B-gjengen-medlemmer i forbindelse heleri- og hvitvaskingssaken som rulles opp i Brasil kan føre til at noen endelig tør å forklare seg.

- Dere håper B-gjengen skal bli sett på som mindre truende når de sitter i fengsel?


- Det er det vi håper, men vi får se, svarer Abrahamsen.

Risikerer lang straff
To gjengmedlemmer er fengslet i Brasil siden i mars, mens til sammen ti gjengmedlemmer og familiemedlemmer ble fengslet i Norge før helgen.

Til sammen er fem nordmenn fengslet i Brasil i forbindelse med «Operasjon Paradis». I Norge er 11 fengslet mens ytterligere seks er siktet for blant annet heleri.

Tvinges til å snakke
Seks av de siktede som ble tatt under onsdagens aksjon i Brasil og Norge beskrives som sentrale ledere av B-gjengen med «hovedsete» på Furuset i Oslo.

Advokaten Marius Dietrichsson, som representerer den ene av de arresterte gjengmedlemmene i Brasil, hevder klienten risikerer 30 år i et brasiliansk fengsel hvis han ikke samarbeider med politiet.

- Politimesteren lokalt har åpent gått ut og sagt at min klient, som er norsk statsborger, ikke vil bli utlevert noen sinne. Samtidig har det kommet frem signaler både overfor ham og meg om at hvis han samarbeider med brasiliansk politi og snakker dem etter munnen, vil de se mildere på ønsket om hjemsendelse, sier Dietrichson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.