NA24.no

Ingen vil ta ansvar for prishoppet

UENIG OM HVEM SOM HAR SKRUDD OPP PRISENE: Kjøtt- og fjærfebransjens Landsforbund (KLF), som representerer kjøttprodusenter, mener prishoppet neppe kan forklares bare med økning i matvarekjedenes innkjøpspriser.
UENIG OM HVEM SOM HAR SKRUDD OPP PRISENE: Kjøtt- og fjærfebransjens Landsforbund (KLF), som representerer kjøttprodusenter, mener prishoppet neppe kan forklares bare med økning i matvarekjedenes innkjøpspriser. Foto: Helle Nilsen (Nettavisen)
Kjøttprodusenter og dagligvarekjedene krangler om hvem som har ansvaret for det store prishoppet på mat i forrige måned.

Kjøtt- og fjærfebransjens Landsforbund (KLF), som representerer kjøttprodusenter, mener prishoppet neppe kan forklares bare med økning i matvarekjedenes innkjøpspriser.

– Det er ingenting av det jeg hører hos oss som tilsier at våre medlemmer har forhandlet seg til en pris på sine varer som de selger til dagligvarekjedene, som skulle tilsvare et så stort prishopp. Prisene på kjøtt øker alltid fra juni til juli på grunn av jordbruksavtalen, men ikke så mye som dette, sier KLFs administrerende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen til Nationen.

Han mener dagligvarekjedene har skrudd opp prisene på en rekke kjøttprodukter som til nå har ligget kunstig lavt i pris. Men NorgesGruppen, landets største dagligvarekjede, mener prisoppgangen skyldes kjøttprodusentene.

– Vi har hatt prisøkninger fra våre kjøttleverandører, som vi i praksis i sin helhet har videreført til produktene vi selger i butikk, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Per Roskifte.

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) steg kjøttprisene fra juni til juli med 3,4

Fredag denne uken ha Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) kalt matvarekjedene inn til møte for å få klarhet i hvorfor matprisene steg så mye i juli.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere