NA24.no

Inkassoflom i byggebransjen

(Crestock.com)
Bygg- og anleggsnæringen har over 170 millioner i misligholdte regninger.

Mens det totale bildet er at situasjonen for de fleste selskaper har normalisert seg etter finanskrisen, sliter bygg- og anleggsbransjen med å betale regningene sine. Det til tross for at rentenivået fortsatt er lavt, skriver Finansavisen.

Aktiviteten i bygg- og anleggsbransjen har falt kraftig siden toppen i 2007. Og selv om det igjen er tiltagende aktivitet i bransjen, sliter aktørene med å betale regningene sine og antall inkassokrav øker.

Hele seks prosent økte antall inkassokrav med fra 2009 til 2010.

- Dette reflekterer det vi har sagt hele tiden, at 2010 kom til å bli et verre år enn 2009. Man dro med seg en stor ordremasse fra 2008 som gjorde at 2009 ikke ble så verst, sier Ketil Lyng, administrerende direktør i Byggenæringens landsforening, til Finansavisen.

Ved utgangen av fjoråret hadde bygg- og anleggsnæringen over 170 millioner i misligholdte regninger, likevel er det færre konkurser enn 2009. Tallet har sunket fra 1.300 konkurser i første kvartal av 2009 til 900 konkurser i siste kvartal av 2010.

Trenden er motsatt for enkeltmannsforetak og DA-selskaper. Antall konkurser og tvangsavviklinger blant de minste selskapene er 33 prosent høyere enn i 2007.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere