*Nettavisen* Økonomi.

Inkassokjempe i pluss

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Aktiv Kapital venter på gode muligheter.

28.10.09 11:56

Aktiv Kapital leverer millionoverskudd for tredje kvartal.

Men resultatet er halvert fra samme fjorårsperiode.

I tredje kvartal hadde selskapet en kontantstrøm før skatt per aksje på 6,18 kroner, en økning på 12 prosent sammenlignet med tredje kvartal 2008.

Driftsinntektene endte på 289,2 millioner kroner, mot 299,8 millioner kroner i samme periode året før, mens selskapet fikk et resultat før skatt på 15,9 millioner kroner. I samme periode året før hadde selskapet et resultat før skatt på 28,2 millioner kroner.

Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) økte med seks prosent til 327,5 millioner, som en følge av betydelige kostnadskutt.

Ordinært driftsresultat endte på 100,9 millioner kroner, mot 71,6 millioner kroner i samme periode året før.

Kontantstrøm før skatt per aksje endte på 6,18 kroner, en økning på 12 prosent sammenlignet med tredje kvartal 2008.

- Vi er tilfreds med bedret kontantstrøm før skatt per aksje i en periode med utfordrende klima for innkreving av fordringer. I løpet av 2009 har Aktiv Kapital redusert kostnadsbasen med mer enn 100 millioner kroner, eller 10 prosent, uten å redusere evnen til å håndtere forretningsvolum. Vi er stolte av den fleksibiliteten organisasjonen har vist i denne prosessen, sier Erik Øyno, konsernsjef i Aktiv Kapital.

Selskapet skriver at målsettingen for 2009 om innbetalinger fra porteføljer på mellom 1,75 og 1,85 milliarder opprettholdes.

Aktiv Kapital skriver i resultatrapporten at de opplever en endring i markedet med langt flere porteføljer tilgjengelige.

- Selgers prisforventninger er redusert gjennom 2009, og Aktiv Kapital forventer gode muligheter til å gjøre attraktive porteføljekjøp de neste seks til ni måneder. Flere porteføljer kommer for salg til mer realistiske prisforventninger og Aktiv Kapital er godt posisjonert for å utnytte mulighetene fremover. Gjennom restruktureringen som har funnet sted i 2009 har Aktiv Kapital opparbeidet seg en solid finansiell kapasitet og etablert en strømlinjeformet organisasjon, fortsetter Erik Øyno.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.