NA24.no

Inmeta reduserer utbyttet

IT-selskapet er likevel ett av få som er i stand til å betale utbytte.

Topplinjen vokser, mens bunnlinjen krymper noe. Det er fasiten til Inmeta etter fjerde kvartal.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

IT-selskapet Inmeta fikk et resultat før skatt på 9,13 millioner kroner i fjerde kvartal 2008. Det er en svekkelse fra 9,41 millioner kroner i tilsvarende periode i 2007. Driftsresultatet falt til 8,41 millioner fra 9,73 millioner kroner, mens driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) falt til 9,22 millioner fra 10,46 millioner kroner.

Resultatnedgangen skyldes økte varekostnader samt lønn og personalkostnader, i tillegg har selskapet kostnadsført 3,5 millioner kroner i sammenheng med oppkjøpsprosesser og integrasjon av kjøpte enheter.

Driftsinntektene økte til 154,09 millioner kroner fra 114,57 millioner kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Styret i Inmeta foreslår at det betales et utbytte på 0,10 kroner per aksje for 2008. Samlet utgjør det 6,5 millioner kroner mot 8,5 millioner for 2007. Bakgrunnen for det reduserte utbyttet skjer med hensyn til konsernets finansielle handlingsrom for den videre utviklingen av konsernet.

- Selskapets utvikling viser at Inmetas vekstorienterte strategi har gitt positiv effekt. Kundeportefølje, kompetanse og historikk innen både lisens- og konsulent-virksomheten, gir en solid plattform for fortsatt vekst og god lønnsomhet. Selskapet er finansielt godt forberedt og i stand til å tilpasse seg endringer i makroøkonomien, skriver selskapet i sin resultatrapport.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere