NA24.no

Inmeta vil sluke konkurrent

Sist oppdatert:
Legger inn frivillig bud på Exense Consulting.

Inmeta vil fremsette et frivillig tilbud på å kjøpe Exense Consulting der de er villig til å tilby 1 aksje for hver aksje i Exense Consulting.

NA24 - din næringslivsavis

Det priser Exense Consulting til 100 millioner kroner, noe som innebærer en premie på 30,77 prosent sammenlignet med sluttkursen mandag da markedsverdien lå på 76,67 millioner kroner.

Allerede har Inmeta har fått forhåndsaksepter tilsvarende 30,7 prosent av de utestående aksjene i Exense Consulting.

- Vi ser økte industrielle og finansielle muligheter i et styrket og utvidet konsern. Vi er tilfreds med at styret og ledelsen i Exense Consulting er positiv til initiativet om å skape et enda mer slagkraftig selskap. Fundamentet i denne potensielle transaksjonen styrker vekstmulighetene ytterligere for begge selskaper både i Norge og Norden gjennom at vi begge har en nordisk agenda, sier konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta.

Inmeta har valgt Handelsbanken som finansiell rådgiver i forbindelse med handelen.

Blant dem som er har gitt sin forhåndsaksept er Jaao Invest AS, Alfa Invest 2010 AS og MP Pensjon.

Tilbudet inneholder diverse forbehold. Et av de viktigste er at Inmeta får aksepter for mer enn 90 prosent av aksjene i Exense Consulting.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere