NA24.no


AUF-leder Mani Hussaini ga uttrykk for hva han mener om innvandrings- og integreringsministeren da han holdt 1. mai-tale i  Folkets Hus i Melhus kommune i Sør-Trøndelag.
AUF-leder Mani Hussaini ga uttrykk for hva han mener om innvandrings- og integreringsministeren da han holdt 1. mai-tale i  Folkets Hus i Melhus kommune i Sør-Trøndelag.

AUF-leder om Listhaug: – Kast kjerringa på hue ut av regjeringa

Sist oppdatert:
AUF-leder Mani Hussaini var tydelig på hva han mener om  innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) da han holdt sin 1. mai-tale.

– Kast kjerringa på hue ut av regjeringa, sa Hussaini ifølge Trønderbladet.

Det var mens AUF-lederen holdt 1. mai-tale i Folkets Hus i Melhus kommune i Sør-Trøndelag at han uttrykte sin mening om statsråden.

– Sylvi Listhaug sier at hun er redd for sine barn på grunn av flyktningene. Jeg er redd for mine barn og barnebarn på grunn av Sylvi Listhaug, sa Hussaini.

1. mai.toget i Oslo passerer Grensen.

Les også: LO i strupen på regjeringen 1. mai

Videre sa AUF-lederen at flyktningsituasjonen blir framstilt som en krise for Europa, men at han selv mener dette er en krise for dem som må flykte.

– Det er umulig for Norge å hjelpe alle, men det er ikke et argument for ikke å hjelpe noen, sa Hussaini ifølge avisen.

Sylvi Listhaugs rådgiver opplyser til Nettavisen at hun ikke ser noen grunn til å kommentere saken. Listhaug tilbringer 1. mai i Drammen, der hun holder tale.

Les også: Fikk ikke flere vakter da hun ble gravid

Se video av 1. mai-toget i Oslo:


Formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Bjørn-Kristian Svendsrud, reagerer på Hussainis tale.

– I stedet for å bruke taletiden sin på å fokusere på arbeidernes rettigheter bruker han taletiden sin på å snakke ned Sylvi Listhaug, regjeringen og den gode innvandrings- og integreringspolitikken som føres, sier han til NTB.

Svendsrud reagerer også på at Hussaini kalte Listhaug for «kjerring».

– Hva slags måte er det å karakterisere en politisk motstander? Det hører ikke hjemme i norsk politikk at vi kaller hverandre for slike ting, sier han.


Streiken preger 1. mai i Oslo

Streiken i hotell- og servicenæringen preget flere av talene da Youngstorget i Oslo ble fylt med røde flagg og gule streikevester 1. mai.

– Siden 2003 har næringen økt med over 1,5 millioner gjestedøgn, mens lønnen til de hotellansatte har falt fra 85 prosent til 75 prosent av industriarbeiderlønn, sa Dolores Olaussen, hovedtillitsvalgt ved Scandic Helsfyr i Oslo, i sin tale.

– Det blir ikke nok igjen til en anstendig lønn for oss. Hvorfor vil Olav Thon bygge flere hoteller hvis han ikke tjener penger? spurte hun retorisk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Streikevakter fra Fellesforbundet er til stede under 1. mai-markeringen på Youngstorget i Oslo søndag formiddag.

Mange hotellarbeidere hadde tatt på seg sine gule streikevester for å delta i 1. mai-toget i hovedstaden søndag. Olaussen ble tatt imot med stor jubel.

– Min pappa er kokk. Han har tatt på seg streikevesten for å forklare hvorfor han mener årets oppgjør ikke er rettferdig og kjemper for sine arbeidsvilkår. De streikende fra Fellesforbundet føler støtten fra dere, sa Agnes Nærland Viljugrein, leder i Oslo AUF, i sin tale.

Fakta: Parolene under 1. mai-feiringen i Oslo

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* 135.000 arbeidsløse – bryt med høyrepolitikken

* Rettferdig omstilling – 100.000 nye klimajobber

* Bekjemp rasisme og høyreekstremisme – nei til EUs innstrammingspolitikk

* Styrk arbeidsmiljøet og forsvar arbeidstida – reverser forverringene

* Støtt havnearbeiderne – forsvar retten til tariffavtaler

* Fellesskap fungerer – stopp jernbaneprivatisering og velferdsprofitører

* Gjenreis AFP – forsvar offentlig pensjon

* Nytt byråd – nye muligheter – innfri forventningene

* Nei til EØS, TTIP og TISA – vi vil ikke utkonkurrere hverandre

* Arbeidet må deles – innfør sekstimersdagen

* Anerkjenn Palestina – Boikott Israel

De grå uværsskyene som tidligere på dagen hadde truet hovedstaden, trakk seg unna og mange møtte opp til markeringen på Youngstorget under parolen «135.000 arbeidsløse – bryt med høyrepolitikken».

I tillegg til streik og arbeidsledighet preget klimaendringene, flyktningproblematikken og atomvåpen flere av talene og parolene.

Ett minutts stillhet

LO-leder Gerd Kristiansen og de andre fremmøtte til 1. mai-feiring i Oslo minnes de som mistet livet i helikopterulykken fredag, med ett minutts stillhet på Youngstorget.

– 1. mai er en dag for både glede og kamp, men også en dag for sorg. Jeg vil starte med å minnes våre kamerater som mistet livet på vei fra jobb fredag, sa Kristiansen under sin tale.

– Våre tanker er hos de pårørende, kolleger, selskap og de forbundene som mistet noen av sine. Nå må de som skal finne ut av hva som var årsaken til denne tragiske ulykken, få lov til å gjøre jobben sin, sa LO-lederen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere