*Nettavisen* Økonomi.

Innfører eiendomsskatt på båtplassen

Foto: Handeland, Petter (klikk.no)

Nå kan det bli skatt på flytebrygger og båtplasser etter at Ap-styrte Sarpsborg fikk medhold i tingretten.

06.08.10 08:21

Som første kommune i landet begynte Sarpsborg i 2008 å skrive ut eiendomsskatt på flytebrygger med båtplasser.

Fem marinaeiere gikk til søksmål mot kommunen, og i slutten av juli i år var tingrettens dom klar: Flytebrygger regnes som fast eiendom og er derfor et skatteobjekt etter loven. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) fredag.

Sarpsborg kommune har brukt flytebryggens utleieverdi som takstgrunnlag og det medfører at hver båtplass blir skattlagt med om lag 300 kroner.

Ottar Talberg, eier av Olseng marina, er en av de fem marinaeierne som i fjor gikk til sak mot kommunen for å fjerne skatten på tilsammen 857 båtplasser og 526 opplagsplasser. Han forteller til DN at marinaeierne synes det er urimelig at de skal være prøveklut for Sarpborgs kommunes forsøk på å utvide eiendomsskatten.

Ifølge eierne blir de nødt til å flytte skatten over på dem som leier båtplass. Foreløpige beregninger viser at skatten pluss økte administrasjonskostnader kan bety 500 kroner i året for hver båt. Marinaeierne i Sarpsborg har bestemt seg for å anke dommen til lagmansretten.

Skulle dommen bli rettskraftig må hver og én av landets øvrige kommuner som i dag har eiendomsskatt også ilegge skatt på flytebrygger. I 2009 hadde 299 kommuner innført eiendomsskatt.

Les også: Slik omgår de skatteløftet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.