NA24.no

Inngår avtale med skandalekunde

Foto: Bob Strong (REUTERS)
Sist oppdatert:
Kriserammet svensk investeringsbank har blitt enige med kunden som kjørte dem i grøften.

Carnegie har blitt enige med kunden som knakk dem. Meglerhuset tar over Maths O. Sundqvists eiendeler i svenskens hovedselskap.

Avtalen innebærer at Carnegies datterselskap Valot Invest overtar Skrindan Group.

Gjelden Sundqvist har til Carnegie blir fullt ut nedskrevet, og den fallerte finansmannen får beholde enkelte eiendeler i provinsen Jämtland.

- Vi har kommet til enighet om en avtale som er fordelaktig på både kort og lang sikt for Carnegie og andre kreditorer, sier administrerende direktør Arne Berggren i Valot Invest.

- Fokuset kan nå byttes over til å kapitalisere opp og utvikle verdien som finnes i Skrindan Group.

- Med denne avtale har jeg utfylt mine plikter og ønsker alt godt til de nye eierne av det fine selskapet, sier Maths O. Sundqvist i en uttalelse.

Hvis Carnegie i løpet av fem år får dekket inn sine tap med et tillegg av renter kan et eventuelt overskudd deles med Sundqvist.

Carnegie var nær ved å gå helt under etter at de hadde tatt stor finansiell risiko på Sundqvist. Meglerhuset ble tvunget til å ta avsetninger på én milliard svenske kroner, og fikk så store tap at de ikke klarte seg på egenhånd.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere