Innkjøpssjefene litt mer positive

Foto: (Scanpix)

Men de tror at tilbakegangen i økonomien fortsetter.

04.02.09 16:35

Innkjøpssjefene har blitt noe mindre dystre i løpet av januar. ISM-indeksen for tjenestesektoren viser en oppgang til 42,9 i januar fra 40,1 i desember.

NA24 - din næringslivsavis

Oppgangen kom overraskende på økonomene som hadde regnet med en nedgang til 39,0 viser estimater fra Bloomberg News.

Indeksen viser at innkjøpssjefene og andre som sitter tett på der de økonomiske beslutningene tas fortsatt er negativ til utviklingen, men at stemningen bedres noe.

Når det gjelder delindeksen som følger sysselsettingen falt denne til 34,4 i januar fra 34,5 i desember, mens prisindeksen viser en oppgang til 42,5 fra 36,1 i desember. Underindeksen for nye ordre viser en økning til 41,6 fra 38,9.

ISM - USA
En månedlig undersøkelse som utgis av Institute for Supply Management den første arbeidsdagen i måneden. Medlemmene i denne organisasjonen er for det meste innkjøpssjefer i store selskaper. De merker dermed fort om økonomien er på vei opp, for eksempel ved at priser stiger eller at det tar lengre tid å få levert varer.

Spørreundersøkelsen blant medlemmene er nasjonal og dekker industrisektoren. Det kommer også regionale tall, og det kommer et eget tall for servicesektoren.

Et tall under 50 indikerer nedgang, mens et tall over 50 indikerer oppgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag