*Nettavisen* Økonomi.

Innkjøpssjefene mindre dystre

Foto: (Scanpix)

Men de tror at tilbakegangen i økonomien fortsetter.

Innkjøpssjefene har blitt noe mindre dystre i løpet av julemåneden. ISM-indeksen for tjeneste sektoren viser en oppgang til 40,6 i desember fra 37,3 i november.

NA24 - din næringslivsavis

Oppgangen kom overraskende på økonomene som hadde regnet med en nedgang til 37, viser estimater fra Bloomberg News.

Indeksen viser at innkjøpssjefene og andre som sitter tett på der de økonomiske beslutningene tas fortsatt er negativ til utviklingen, men at stemningen bedres noe.

Når det gjelder delindeksen som følger sysselsettingen steg denne til 34,7 i desember fra 31,3 i november, mens prisindeksen viser en nedgang til 36 fra 36,6. Underindeksen for nye ordre viser en økning til 39,9 fra 35,4.

ISM - USA
En månedlig undersøkelse som utgis av Institute for Supply Management den første arbeidsdagen i måneden. Medlemmene i denne organisasjonen er for det meste innkjøpssjefer i store selskaper. De merker dermed fort om økonomien er på vei opp, for eksempel ved at priser stiger eller at det tar lengre tid å få levert varer.

Spørreundersøkelsen blant medlemmene er nasjonal og dekker industrisektoren. Det kommer også regionale tall, og det kommer et eget tall for servicesektoren.

Et tall under 50 indikerer nedgang, mens et tall over 50 indikerer oppgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag