*Nettavisen* Økonomi.

Innsidehandelsak opp i Høyesterett

Foto: - (Mediehuset Nettavisen)

Nettavisen-ansatte Thomas Gulbrandsen får en ny sjanse til å bevise sin uskyld.

17.01.12 12:18

Tirsdag ble det klart at saken om innsidehandel som involverer Nettavisen-ansatte Thomas Gulbrandsen skal opp i Høyesterett.

Thomas Gulbrandsen og hans far Hallvard, sto i 2009 tiltalt for innsidehandel. De ble da frikjent i Oslo tingretten, men Økokrim anket avgjørelsen.

Saken gikk deretter opp i lagmannsretten. De opphevet imidlertid dommen på grunn av feil lovanvendelse og nå skal altså saken opp i Høyesterett.

Positiv advokat
– Det er veldig positivt for oss, sier Gulbrandsens advokat, Olav Braathen til NA24.

Han har god tro på at Gulbrandsen vil bli frikjent.

– Vi mener lagmannsretten til feil. Norske regler er laget for å tilpasse seg til EU-reglene. Vi har ment at Lagmannsrettens avgjørelse ikke er i tråd med de reglene, som Norge er forpliktet til å følge, sier Braathen.

Han forteller at det ikke vil ta så lang tid før en avgjørelse er på plass, og regner med at det vil skje i løpet av våren. Skulle Høyesterett fastholde dommen, vil saken gå tilbake til Oslo tingrett igjen. Da vil det være seks år siden hendelsene inntraff.

DNO-aksjer
Thomas Gulbrandsen ble i 2009 tiltalt for innsidehandel i forbindelse med en DNO-artikkel som sto på trykk i Nettavisen.

Gulbrandsen solgte sine aksjer i Det norske oljeselskap (DNO) – før en negativ artikkel om selskapet ble publisert i Nettavisen.

Påtalemyndigheten mente også at han hadde tipset sin far, som også solgte DNO-aksjer denne dagen.

Gulbrandsen selv tjente bare 12.000 kroner på salg og kjøp, mens faren tjente (eller sparte) 2,4 millioner.

Nå skal altså saken opp i Høyesterett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.