NA24.no

Innsidehandelsak opp i Høyesterett

Foto: - (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Nettavisen-ansatte Thomas Gulbrandsen får en ny sjanse til å bevise sin uskyld.

Tirsdag ble det klart at saken om innsidehandel som involverer Nettavisen-ansatte Thomas Gulbrandsen skal opp i Høyesterett.

Thomas Gulbrandsen og hans far Hallvard, sto i 2009 tiltalt for innsidehandel. De ble da frikjent i Oslo tingretten, men Økokrim anket avgjørelsen.

Saken gikk deretter opp i lagmannsretten. De opphevet imidlertid dommen på grunn av feil lovanvendelse og nå skal altså saken opp i Høyesterett.

Positiv advokat
– Det er veldig positivt for oss, sier Gulbrandsens advokat, Olav Braathen til NA24.

Han har god tro på at Gulbrandsen vil bli frikjent.

– Vi mener lagmannsretten til feil. Norske regler er laget for å tilpasse seg til EU-reglene. Vi har ment at Lagmannsrettens avgjørelse ikke er i tråd med de reglene, som Norge er forpliktet til å følge, sier Braathen.

Han forteller at det ikke vil ta så lang tid før en avgjørelse er på plass, og regner med at det vil skje i løpet av våren. Skulle Høyesterett fastholde dommen, vil saken gå tilbake til Oslo tingrett igjen. Da vil det være seks år siden hendelsene inntraff.

DNO-aksjer
Thomas Gulbrandsen ble i 2009 tiltalt for innsidehandel i forbindelse med en DNO-artikkel som sto på trykk i Nettavisen.

Gulbrandsen solgte sine aksjer i Det norske oljeselskap (DNO) – før en negativ artikkel om selskapet ble publisert i Nettavisen.

Påtalemyndigheten mente også at han hadde tipset sin far, som også solgte DNO-aksjer denne dagen.

Gulbrandsen selv tjente bare 12.000 kroner på salg og kjøp, mens faren tjente (eller sparte) 2,4 millioner.

Nå skal altså saken opp i Høyesterett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere