*Nettavisen* Økonomi.

Inntektsfall i USA

Foto: (Scanpix)

Største fall i inntekter på fire år.

Tirsdag ettermiddag offentliggjorde det amerikanske handelsdepartementet tallene for husholdningenes private inntekter og forbruk.

NA24 - din næringslivsavis

Det private forbruket havnet i juni på 0,4 prosent, noe som var sterkere enn forventede 0,2 prosent.
De personlige inntektene falt imidlertid 1,3 prosent, mens det var ventet en nedgnag på 1,0 prosent i juni.

- Disse månedlige inntektsog forbrukstallene er indikatorer som vil brukes til å revidere de foreløpige BNP-tallene. Det ventede inntektsfallet denne måneden skyldes et bortfall av utbetalinger fra regjeringens finanspolitiske stimulansepakke. Det er gode muligheter for at forbruksveksten i juni var høyere enn forventet, noe som kan gjøre at BNP-veksten i andre kvartal blir justert opp når første revisjon kommer om noen uker, skrev Nordea Markets på forhånd.

Dette er Private income/spending - USA:

Husholdningens inntekter omfatter alle inntektskilder som husholdningene kan anvende til forbruk eller sparing, og baserer seg på en spørreundersøkelse foretatt av det amerikanske handelsdepartementet.

Lønn er den viktigste. Denne kilden vil man allerede ha et bilde av fra sysselsettingsrapporter. Andre inntektskilder er blant annet leieinntekter, renter, utbytte, sosialstøtte og trygd.

Husholdningenes inntekter er en indikator for etterspørselen, men man må også se på forbrukstallet. For psykologiske faktorer kan føre til at husholdningene begrenser forbruket selv om ikke inntektene faller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.