*Nettavisen* Økonomi.

Inntil 400 blir sagt opp i FMC

FMC er verdens største leverandør av utstyr og tjenester for olje- og gassproduksjon på sjøbunnen. I januar nedbemannet de med 120 ansatte fra sin avdeling på Ågotnes utenfor Bergen. Foto: fmctechnologies.com

Styret i oljebransjeleverandøren FMC Technologies har bestemt at selskapet skal nedbemanne med 400 ansatte i Norge.

11.06.15 14:22

De ansatte ble orientert om nedbemanningen like før klokken 13 torsdag, skriver offshore.no.

FMC Technologies har avdelinger i Kongsberg, Asker, Ågotnes, Stavanger, Kristiansund og Florø. Hvor mange som må gå fra hver avdeling, er ikke kjent. Men hele virksomheten vil trolig bli rammet, skriver Sysla.

FMC, som er verdens største leverandør av utstyr og tjenester for olje- og gassproduksjon på sjøbunnen, nedbemannet med 120 ansatte fra sin avdeling på Ågotnes utenfor Bergen i januar.

NHO ser mørkt på resten av året
Ifølge NHOs økonomibarometer, som ble presentert på onsdag, øker nå pessimismen blant medlemsbedriftene.

140.000 mennesker kommer til å stå uten arbeid neste vinter, ifølge barometeret.

Forventningene til framtidig salg og inntjening har ikke vært så lave siden finanskrisen var på sitt mørkeste i 2008 og 2009, viser NHOs økonomibarometer.

Den lenge varslede nedgangen i norsk økonomi er nå tydelig, ikke minst på grunn av fallende investeringer i olje- og gassbransjen, skriver NHO i rapporten som ble lagt frem.

– Dette er dramatisk. Det vi ser gjennom økonomibarometeret er at ledigheten ser ut til å øke. For første kvartal 2016 ser vi opp mot 140.000 ledige, uttalte NHO-president Tore Ulstein til NRK.

- Den økte ledigen vil sette seg
Den siste arbeidskraftundersøkelsen som Statistisk sentralbyrå la fram 28. mai, viser at det i mars var 114.000 arbeidsledige her i landet.

Det tilsvarer 4,1 prosent av arbeidsstyrken. 2.639.000 mennesker var i arbeid, noe som utgjør 68 prosent av befolkningen. NHOs anslag viser at ledigheten kommer til å øke med opptil 22.000 personer i månedene som kommer.

Ulstein mener regjeringen bør legge fram en tiltaksplan.

– Vi frykter at ledigheten øker enda mer, og at den økte ledigheten vil sette seg. Så det er viktig nå at regjeringen viser handlekraft, slik at vi får bremset opp den økte ledigheten så mye som mulig, sier Ulstein. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag