*Nettavisen* Økonomi.

Intel innfrir

IT-giganten gleder nervøse investorer.

16.04.08 06:34

Etter stengetid på New York børsene tirsdag la Intel, verdens største databrikkeprodusent, frem resultater på linje med forventningene.

NA24 - din næringslivsavis

På linje med estimater
Intel melder om en omsetning på 9,67 milliarder dollar, eller nærmere 48,5 milliarder kroner, i første kvartal. Dette er en økning på 9,3 prosent fra samme kvartal i fjor. På forhånd var det ventet en omsetning på 9,65 milliarder dollar, ifølge en oversikt innhentet av Bloomberg News.

Driftsresultatet endte på 2,1 milliarder dollar, rundt 10,5 milliarder kroner. En økning på 23 prosent fra første kvartal 2007.

Videre oppnådde selskapet et resultat per aksje på 0.25 dollar, som er på linje med estimatene Bloomberg har hentet inn.

Nervøst før tallfremleggelse
Dermed kan investorene puste lettet ut. Aksjen endte på 20,91 dollar i ordinær handel, men hoppet 6,12 prosent til 22,19 dollar i etterhandelen.

- Vi er i starten av resultatsesongen, folk er nervøse og det er legitimt av dem å være det, sa Mark Bronzo, porteføljeforvalter hos Security Global Investors til Bloomberg News.

- Folk har vært nervøse for teknologiselskapenes resultater siden begynnelsen av året, legger han til.

Positiv guiding...
- Våre førstekvartalstall viser en styrking av kjernevirksomheten og et solid globalt markedsmiljø, uttaler ledelsen ifølge kvartalsrapporten.

Intel guider en driftsmargin på 56 prosent for andre kvartal, opp fra 53,8 prosent sist kvartal.

- Sett fremover, er vi fortsatt optimistiske på våre vekstmuligheter, uttaler ledelsen.

...med visse forholdsregler
Databrikkeselskapet tar samtidig høyde for at etterspørselen kan avvike fra selskapets forventning. Dette skyldes endringer i de økonomiske forholdene, inkludert forholdene i kredittmarkedet som kan påvirke forbrukertilliten; kundeaksepten for Intels og konkurrenters produkter; endringer i kundebestillingsmønstre, inkludert kanselleringer av ordre; og endringer i lagerbeholdning, slår kvartalsrapporten fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.