NA24.no

Foto: Don Ryan (Ap)

Intel kjøper verdens største sikkerhetsselskap

Sist oppdatert:
Legger 47 milliarder dollar på bordet.

Prosessorgiganten Intel melder at de nå kjøper opp sikkerhetsgiganten McAfee for 7,68 milliarder dollar - rundt 47 milliarder norske kroner.

Selskapet vil bli et heleid datterselskap av Intel, som produserer rundt 80 prosent av prosessorene i verdens datamaskiner.

Oppkjøpet er godtkjent av styrene i begge selskapene, og vil bli sluttført om de får amerikanske myndigheters tillatelse.

Ifølge en pressemelding fra Intel ønsker selskapet å benytte kunnskapen i McAfee til å i større grad bygge sikkerhet inn i maskinvaren i datamaskiner.

McAfee har, som store deler av resten av sikkerhetsbransjen, årlig vokst med tosifrede tall. Selskapet hadde i fjor en omsetning på rundt 2 milliarder dollar.

- Tidligere har ting primært handlet om energieffektiv ytelse og tilkoblingsmuligheter. Når vi ser fremover, så vil sikkerhet komme inn som en tredje pilar som folk vil kreve, sier Intel-sjef Paul Otellini i en uttalelse.

McAfee og Intel har begge hovedkvarter i Silicon Valley rett sør for San Francisco, og Intel kjøper med dette 6100 nye ansatte.

- Trusselbildet har endret seg betydelig de siste årene, og det kommer millioner av nye trusler hver eneste måned. Vi tror dette oppkjøpet vil resultere i økt evne for oss til å levere sikrere enheter som kobler seg til internett, sier McAfee-sjef Dace DeWalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere