NA24.no

Intel toppet konsensus

Sist oppdatert:
Mikroprosessorgiganten Intel leverte bedre tall en fryktet for andre kvartal.

Intels tall for andre kvartal skapte jubel i USA og Asia da de ble lagt frem etter børsene stengte i USA tirsdag kveld norsk tid.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjen steg 7 prosent i etterbørshandel i USA som følge av tallene og guidingen, som også var i overkant av hva analytikerne hadde sett for seg.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Bedre enn fryktet
Intel som er verdens fremste produsent av mikroprosessorer til computerbransjen, fikk et overskudd på omkring 1 milliard dollar i andre kvartal, noe som tilsvarte 18 cent per aksje. Analytikerne hadde på sin side ventet 8 cent per aksje, ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters.

I samme periode i fjor endte overskuddet på 1,6 milliarder dollar. Inkludert boten fra EU på 1,45 milliarder dollar gikk Intel i minus for første gang siden 1986, med et udnerskudd på 398 millioner dollar i andre kvartal i år.

Driftsinntektene falt med 15 prosent sammenlignet med andre kvartal 2008 til 8,02 milliarder dollar. Her hadde analytikerne ventet 7,28 milliarder.

Bedre PC-salg
Internasjonale kommentarer i kjølvannet av Intel-rapport, tolker det gode salget som en indikasjon på at PC-markedet kan være bedre enn fryktet. Intel som produserer tre fjerdedeler av mikroprosessorene til verdens PC’er, mener det sterke salget var en effekt av både bedre etterspørsel, men også gjenoppbygging av lagrene i verdikjeden.

Når det gjelder tredje kvartal, så venter Intel nå et salg på 8,5 milliarder dollar med et slingringsmonn på plussminus 400 millioner dollar. Analytikerne lå inne med 7,8 milliarder dollar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere