NA24.no

Internet Explorer inn bakveien

Microsoft har planer om å rulle ut sin nye nettleser Internet Explorer 7 som en «kritisk oppdatering» som installerer seg automatisk.

Mesteparten av programvaren som Microsoft slipper nå krever en autentisering i Windows Genuine Advantage-programmet for å kunne fungere. Består ikke maskinen din en slik test, får du heller ikke lastet ned noe annet enn kritiske oppdateringer til Windows.

Lovlig Windows er ikke noe krav
En skulle kanskje tro at det var slik med selskapets nye nettleser Internet Explorer 7 (IE7) som slippes i løpet av året, men slik blir det ikke. Til dette mener selskapet at oppdateringen er for viktig.

Ifølge Internet Explorer-sjefGary Schare kommer IE7 til å bli sluppet som en oppdatering med høy prioritet via «Automatic Updates». Denne tjenesten blir i utgangspunktet kun brukt til å slippe oppdateringer som tetter sikkerhetshull.

- Årsaken er selveølgelig de omfattende sikkerhetsoppdateringene i IE7, sier Schare i et intervju ifølge Cnet.

Sikkerhet i fokus
IE7 blir den første omfattende oppdateringen av en nettleser fra Microsoft på fem år, og vil blant annet tilby bedre sikkerhet mot svindelforsøk og vil også komme med en del oppdateringer i brukergrensesnittet, som blant annet «tabed browsing» som vi finner i blant annet Opera og Firefox.

Dagens Internet Explorer 6 har av mange blitt omtalt som en nettleser som er like full av hull som en sveitserost.

Kan blokkeres
Brukerne skal likevel ikke tvinges til å installere den nye nettleseren. Selskapet har utviklet et eget verktøy, Internet Explorer 7 Blocker Toolkit, som blant annet vil sørge for at store bedrifter selv kan bestemme når oppdateringen skal rulles ut.

Hvordan Google ser på dette er ukjent. Selskapet har tidligere vært svært bekymret for den nye nettleseren fordi den gjør søk til en integrert del av brukergrensesnittet, og søkemotoren er som standard satt til MSN Search.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere