Internett sørger over Google-sjefs død

Sophia Bush og Dan Fredinburg på DoSomething.orgs og VH1s Do Something Awards i 2013.

Sophia Bush og Dan Fredinburg på DoSomething.orgs og VH1s Do Something Awards i 2013. Foto: Jeffrey Mayer (WireImage)

Dan Fredinburg, en av sjefene i Google, mistet livet i snøskredet på Mount Everest lørdag.

26.04.15 13:50

Minst 17 personer er meldt omkommet etter skredene på Mount Everest lørdag. Blant dem er leder for personvern i Google X, Dan Fredinburg.

Google X er selskapets hemmelige innovasjonslab, og Dan er en av de bekreftet omkomne etter snøskredene, skriver The Guardian.

Les også: Minst 13 døde i snøskred ved Mount Everest

Sørger på sosiale medier

På Instagram er responsen etter Google-sjefens død enorm.

Dan Fredinburgs tidligere kjæreste og skuespiller Sophia Bush publiserte i går et hyllestbilde til ham på sin Instagram, der hun skriver:

- Det finnes ingen passende ord. I dag, forsøker jeg å plukke opp bitene av hjertet mitt som har blitt knust i småbiter. Jeg kommer antakeligvis aldri til å finne dem alle.

Under bildet har det strømmet inn enormt mange kondolanser og hilsener.

- Han var en utrolig bror, en brilliant ingeniør og en pokkers bra mann. jeg er knust og samtidig dypt takknemlig over å ha kjent ham, sier Sopiha Bush.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


På Dan Fredinburgs egne Instagram-konto, har søsteren hans Megan publisert et bilde for å informere følgerne hans om dødsfallet.

- Jeg vegrer meg for å informere alle som elsket ham og at Dan pådro seg en alvorlig hodeskade under skredet på Everest i dag tidlig og ikke klarte seg.

- Vi setter pris på all kjærligheten som har blitt sendt vår vei så langt og vet at sjelen og ånden hans vil leve videre i så mange av oss.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Klarte ikke unnslippe skredet

Tom Briggs, markedssjef for Jagged Globe - et klatre- og ekspedisjonsselskap - bekreftet nyhetene med «den største sorg».

To andre klatrere, Paul Greenan fra Dublin og den britiskfødte Richard Brooks fra Sydney, fikk alvorlige, men ikke livstruende skader ifølge The Guardian.

- De så snøskredet komme og klarte å løpe fra det, men campen lå rett i midten av det. Våre tanker og bønner går ut til Dans familie og venner, sier Briggs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.