NA24.no

InterOil har dårlig tid

Sist oppdatert:
Oljeselskapet har under to uker på å finne en løsning på sin finansielle krise.

Obligasjonseierne i oljeselskapet InterOil Exploration and Production ASA gikk ikke med på å gi selskapet en utsettelse på det forfalte avdraget med 30 dager. Det er klart etter obligasjonseiermøtet som ble avholdt 15. mai

NA24 - din næringslivsavis

Dermed er selskapet i brudd med lånebetingelsene, noe obligasjonseiernes representant Norsk Tillitsmann nå har gitt selskapet beskjed om. InterOil hadde innkalt obligasjonseierne til møte for å be om at betalingen av avdraget på 10 millioner dollar ble utsatt fra 5. mai til 2. juni.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I tilbudet foreslo oljeselskapet å betale en overpris på 102,5 prosent av pålydende til avdraget.

Som følge av bruddet på betingelsene er nå hele lånet gått til forfall med renter, og selskapet har en frist på 14 dager til å innfri før obligasjonseierne kan gjøre gjeldende pantet de har i InterOils datterselskaper Interoil Exploration and Production Latin America AS, Interoil Exploration and Production Africa AS og Interoil Exploration and Production Ghana AS.

InterOil opplyser i en melding tirsdag at selskapet har vært i diskusjoner med obligasjonseiere som kontrollerer mer enn to tredjedel av utestående, dialogen beskrives som konstruktiv. Et nytt møte vil bli avholdt denne uken for å forsøke å finne en alternativ løsning som kan godtas av begge parter.

Selskapet har løpende oljeproduksjon i Peru og Columbia og lisensinteresser utenfor Vest-Afrika.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere