NA24.no

InterOil passerer 10.000 fat

Sist oppdatert:
Oljeselskapet InterOil fortsetter å skru opp kranene til nye produksjonsrekorder.

Med åpningen av den 12. og siste av de nye oljebrønnen i Peru har InterOil nå passert målet om en daglig oljeproduksjon på over 10.000 fat per dag.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Den siste av brønnen boret i forbindelse med kampanjen viser en produksjonstakt på 1.200 fat per dag, ifølge en oppdatering fra selskapet mandag. Dette er ny rekord for en av selskapets brønner. Med den 12. brønnen i den sørlig delen av Mirador-feltet i produksjon, er den samlede produksjonen for Sør-Irador i Peru hele 5.600 fat per dag.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

- Vi forventer mye mer fra Mirador-området når 3D seismikktolkningen er fullført, sier adm. direktør Nils Trulsvik i InterOil i en kommentar.

Produksjonsopptrappingen ved Mirador har pågått de siste månedene, og bidro også til å heve volumene i desember i fjor. Ifølge den månedlige statistikken så hadde InterOil i desember en gjennomsnittlig produksjon på 8.336 fat per dag, hvorav 2.546 fat var fra feltene i Columbia, mens resten var fra Peru. I november lå produksjonen på 7.689 fat per dag, og hele økningen kommer fra borekampanjen på Mirador.

Det ble oppnådd snittpriser på 39,15 dollar per fat i Peru i desember og 32,43 dollar per fat for oljen fra Columbia.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere