NA24.no

Intet nytt fra PetroMENA

Riggselskapet PetroMENA har ikke noe nytt å melde rundt selskapets finansielle stilling.

Det viser rapporten for fjerde kvartal 2008 som ble lagt frem torsdag. Selskapet meldte tidligere denne uken at de har fått utsatt neste avdrag på den tredje av de avansert boreriggene selskapet bygger ved Jurong-verftet.

NA24 - din næringslivsavis

Samtidig meldte selskapet som inngår i sfæren rundt Bergens investor Berge Gerdt Larsen og Petrolia Drilling ASA, at de arbeider med å skaffe nødvendig bankfinansiering for den første riggen.

Det kom ikke frem noe nytt rundt forhandlingene eller situasjonen i dagens kvartalsrapport.

På plan
De tre avanserte halvnedsenkbare boreriggene som bygges ved Jurong, skal leveres i første kvartal 2009, tredje kvartal 2009 og første kvartal 2010.

Selskapet melder ikke om noen avvik i forhold til fremdriftsplan eller budsjett i rapporten, men fremholder at verftet allerede har levert to rigger av samme design innen for budsjett og plan.

Alle de tre riggene er sikret lange kontrakter når de leveres, hvorav de to første med det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras og den tredje med det meksikanske statsoljeselskapet Pemex.

PetroMENA meldte tidligere i februar at selskapet har fått et bud på den tredje riggen på 545 millioner dollar inkludert overtagelse av Pemex-kontrakten. Det fremkommer ikke noe nytt rundt budet eller styrets vurdering i rapporten.

Urealiserte gevinster
Selskapets eneste operative rigg, den oppgradert andre generasjons semiriggen Petrolia fortsatte å generere inntekter for PetroMENA. Driftsinntektene endte i fjerde kvartal på 29,2 millioner dollar.

Dette ga et driftsresultat på 2,5 millioner dollar. Urealiserte valutagevinster på over 97 millioner dollar i kvartalet, førte til et nettoresultat på 88,3 millioner dollar i kvartalet.

Petrolia Drilling er største aksjonær i PetroMena med 51,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere