NA24.no

Intex fikk lisens

TIldelt utvinningslisens på FIlippinene.

Et datterselskap av Intex Resources ASA, Aglubang Mining Corp., har idag inngått en produksjonsdelingsavtale (MPSA) med den filippinske regjeringen for områdene Buraboy og Upper Kisluyan.

NA24 - din næringslivsavis

Området ligger i Occidental-provinsen på øya Mindoro i Filippinene. Denne avtalen markerer sluttstenen på en to år lang godkjenningsprosess.

Prosessen som har ledet frem til avtalen har vært lang, detaljert og omfattende. Avtalen forutsetter blant annet godkjennelse fra urbefolkningen i det berørte området. En avtale (MOA) ble inngått høsten 2008 etter at Mangyan urbefolkningen i det berørte området sluttet opp om prosjektet. Avtalen gir selskapet eksklusive rettigheter til nikkelutvinning i det berørte området i en 25-års periode (inkludert letefasen). Nikkelforekomsten er i dag potensielt en av de største nikkel-lateritt forekomstene i verden.

Områdene som selskapet nå får eksklusive rettigheter til er bare delvis undersøkt for sitt nikkel innhold, og over 400 boringer er planlagt gjennomført for delområdet Buraboy alene i de kommende måneder. Selskapet gjennomfører en teknisk økonomisk studie som skal være ferdigstilt i fjerde kvartal 2009, og de tildelte områder er viktige for prosjektets ressursutvidelsesplaner.

Den andre store tillatelsen som må foreligge før oppstart er miljøsertifikatet (ECC), som miljømyndighetene vil behandle i vår.

- Vi er svært glade for at denne lange og omfattende prosessen har ledet til at filippinske myndigheter har inngått denne MPSA med Intex for Mindoro Nikkel prosjektet, uttaler administrerende direktør Erlend Grimstad i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere