NA24.no

Investeringssjef funnet død

(REUTERS/EPA/MONTASJE)
Sist oppdatert:
Lederen for Abu Dhabis gigantfond styrtet med seilfly.

Sjeik Ahmed bin Zayed Al Nahyan er funnet omkommet, melder det statlige nyhetsbyrået i De forente arabiske emirater tirsdag.

Det skjer etter intens leting i fem dager i dårlige vær etter at Al Nahyan krasjet med et seilfly i en innsjø i Marokko rundt ti kilometer sør for hovedstaden Rabat. Piloten ble reddet uten alvorlige skader.

Ulykkesstedet er rett ved ett av de mange feriepalassene tilhørende sjeikens familie.

Al Nahyan er bror av presidenten i Emiratene, Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

Foruten marokkanske myndigheter, deltok også eksperter fra emiratene, Frankrike og Spania i søket. USA har også lånt bort både spesialutstyr og personell for å bistå i jakten, ifølge Bloomberg News.

Større enn oljefondet
Al Nahyan var ledet det enorme investeringsselskapet Abu Dhabi Investment Authority, som er estimert til å være på mellom 400 og 875 milliarder dollar, 2.400 og 5.250 milliarder kroner, eller mer, men han er også lillebroren til lederen for de arabiske emiratene, Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

Store deler er investert i aksjer og obligasjoner i Europa og USA.

Til sammenligning var oljefondet på 2.619 milliarder kroner ved utgangen av januar.

Al Nahyan tok over ledelsen av fondet i 1997. Han er blitt ansett som en profesjonell leder som har spilt en aktiv rolle i utforming av investeringsstrategien. Det er imidlertid vanskelig å få presis informasjon om dette, for fondet gir svært lite informasjon om sine investeringer.

Blant de mektigste
I november rangerte finanstidsskriftet Forbes 41-åringen som verdens 27. mektigste person.

Under kan du se hvem som er rangert som de aller mektigste:

2560

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere