NA24.no

Investeringssjef går av

Sjefen for Norfund går av. Nå vil han hjelpe norske bedrifter som skal etablere seg i Afrika.

De siste ni årene har Per Emil Lindøe vært administrerende direktør i det statlige investeringsfondet Norfund, med 3,5 milliarder kroner i forvaltningskapital. Nå har han informert selskapets styre om at han ønsker å fratre sin stilling i løpet av 2006.

NA24 - din nye næringslivsavis

Nå ønsker han igjen å jobbe internasjonalt, og skal etablere Norfunds nye regionalkontor i Kenyas hovedstad Nairobi.

- Norfunds investeringer i Afrika øker stadig, både i enkeltselskaper og gjennom regionale investeringsfond, og det blir viktigere med nærhet til investeringene for å sikre tett oppfølging og for å generere nye investeringer. Dette er en oppgave jeg ser fram til å ta fatt på, sier Lindøe i en pressemelding.

Norfund har som mål å skape lønnsomme arbeidsplasser og økonomisk vekst i utviklingsland ved bruk av kapital og kunnskap.

Investeringene gjøres direkte sammen med norske og utenlandske partnere, eller via lokale investeringsselskap som igjen investerer i lokale virksomheter. Norfund deltar i prosjektene som aktiv eier, og tilbyr risikokapital og kompetanse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere