NA24.no

Investor Jens Ulltveit-Moe går til sak mot Tesla

Den norske milliardæren og investor Jens Ulltveit-Moe (til høyre) går til sak mot Elon Musks Tesla for brutte løfter når det gjelder ytelse på bilen han har kjøpt.
Den norske milliardæren og investor Jens Ulltveit-Moe (til høyre) går til sak mot Elon Musks Tesla for brutte løfter når det gjelder ytelse på bilen han har kjøpt. Foto: Maruizio Pesce / Lise Aaserud / montasje Nettavisen (Wikimedia Commons / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sammen med 78 andre Tesla-eiere går investor Jens Ulltveit-Moe til sak mot elbilprodusenten med krav om prisavslag på grunn av mangelfull markedsføring.

Nok en gang trekker norske Tesla-eiere bilprodusenten for retten. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) torsdag.

Saken omtales i rettens berammingsliste som et «krav om prisavslag som følge av påstand om mangelfull markedsføring».

I desember 2016 ble Tesla Motors Norway enige med 133 kunder som saksøkte selskapet fordi de mente bilen av typen Model S P85D ikke hadde de ytelsene som Tesla hadde markedsført bilen med.

Ifølge DN ga forliket Tesla-eierne 65.000 kroner i kontantbeløp, eller en kombinasjon av kontantbeløp, oppgraderinger av bilen eller forskjellige utstyrspakker.

Tesla Model S P85D var markedsført med 700 hestekrefter, noe som etter hvert ble nedjustert til 469 hestekrefter av produsenten selv, ettersom batteriet ikke kunne levere strøm nok til at motorene yter maksimalt ute på veien.

- Det er samme type sak som endte med forlik sist. Det går på bileffekten og feil i markedsføringen og salgsprosessen. Men jeg vil ikke gå noe nærmere inn på beløp, sier advokat Christoffer A. Falkeid i Advokatene Lea, Haavik, Helland og Falkeid til DN.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere