NA24.no

Investor raser i mot Tilsynet

Foto: Andrè Clark Utvik
Sist oppdatert:
Arne Fredly nekter å betale tilbake milliongevinsten.

Investor Arne Fredly og fem andre må nå betale tilbake totalt 11,2 millioner kroner de har skaffet seg i gevinst på såkalt short-salg. Det skriver Finansavisen. Shorting gjøre ved at man selger aksjer som er lånt av en megler, med ønsket om å kjøpe disse tilbake senere av utlåneren. Dette er en form for omvendt aksjehandel.

Årsaken er at Finanstilsynet mener at investorene har tjent pengene på en ulovlig metode, ved at investorene ikke hadde tilgang til aksjene de shortet. Dette kalles udekket shortsalg. Dette er ulovlig ved bruk av norske meglerhus, men Fredly mener at det ved bruk av utenlandske meglerhus er fritt frem for ordningen.

- Det blir opp til Finanstilsynet om statens tid og penger skal brukes på et sivilt søksmål i en sak som må være klokkeklar, skriver Fredly i en redegjørelse til Finansavisen.

Les Fredlys grundige redegjørelse til Tilsynet her:

- Nødvendig å reagere
Avdelingsdirektør Eirik Bunæs i Finanstilsynet mener at det er helt nødvendig for Tilsynet å reagere.

Det er nødvendig å reagere på dette. Aktørene i markedet har berettiget forventning om at vi gjør dette, sier han til Finansavisen.

Aktiv investor
Fredly er en av de mest aktive investorene på Oslo Børs. Han har en rekke ganger vært i medienes søkelys. Han har tidligere fått en unnskyldning fra sjefredaktør Amund Djuve over en sjettedel av forsiden til Dagens Næringsliv.

I slutten av fjoråret mente han at Finansavisen var blitt misbrukt i et kriminelt forsøk på kursmanipulasjon og sabotasje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere