NA24.no

Investor skjulte inntekt på 142 mill.

Sist oppdatert:
Økokrim har tatt ut tiltale for grovt skattesvik.

Investor og tidligere daglig leder i Thule Drilling skal ha skjult skattepliktig inntekt på 142 millioner kroner.

Forholdene knytter seg til Anders Ivar Olsens selvangivelse for 2003 og/eller 2004, og saken er altså tett på foreldelsesfristen på ti år. Tiltalepunktene har en strafferamme på fengsel i inntil seks år for investoren i begynnelsen av 50-årene, bosatt på Oslo vest.

Borgarting lagmannsrett dømte mandag mannens selskap, Brutel AS, til å betale nærmere 49 millioner kroner til konkursboet etter datterselskapet Norinvest Ltd, registrert på De britiske Jomfruøyene. Borgarting forkastet med det Brutels anke på en dom fra Oslo byfogdembete fra 2011.

Striden gjaldt spørsmål om hvorvidt Olsen hadde tappet datterselskapet for verdier i forkant av konkursen. Den skjedde et drøyt år før Brutel overtok aksjer og verdipapirer for 57,5 millioner kroner fra Norinvest.

Norinvest var involvert i den skandaleombruste konkursen i riggselskapet Thule Drilling i 2010. Dagens Næringsliv har tidligere omtalt konfliktene Olsen har vært involvert i. Lille julaften 2010 tok namsmannen i Oslo arrest i eiendom og verdier for 80 millioner kroner fra Olsen privat og Brutel.

I et skriftlig tilsvar i avisa benektet han den gang ulovligheter rundt Norinvest-konkursen.

Dagens Næringsliv skrev i mars at Skatt Øst har tvangsflyttet Olsens selskaper til Norge for å skattlegge dem. Kravet mot ett av dem er på nesten 111 millioner kroner. Olsens selskaper er bygget opp på handel med et råstoff til aluminium.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere